122 146 besökare på Vårsalongen 2018

När Liljevalchs portar på söndagen stängdes och Vårsalongen 2018 var avslutad kunde vi notera ett förnämligt publikrekord: 122 146 besökare hade kommit till Djurgården för att se Vårsalongen på hemmaplan igen. 

Kanske var det många som hade längtat efter att få komma tillbaka till det rosa huset, kanske var det vinterns kyla som gjorde att en utställning med vår i namnet kändes extra lockande. I alla fall ringlade köerna långa på Djurgårdsvägen när Vårsalongen efter två års gästspel i City kunde återvända till ett nyrenoverat och grundförstärkt hus. 

- Det är inte utan att man känner kärlek när man ser Vårsalongens rekordsiffror – och då menar jag kärlek till alla våra besökare, till dem som sökt och de lyckliga få som kom med. Vårsalongen är sannerligen en underbart publik utställning med en osedvanlig dragningskraft, säger en lycklig Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs. 

I år visades 284 verk av 137 konstnärer. 2 423 ansökningar hade kommit in för bedömning. Juryn bestod av konstnärerna Sara-Vide Ericson och Dan Wolgers samt författaren Lena Andersson och Mårten Castenfors som juryns ordförande. 

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs