83 387 såg Vårsalongen i City

När 2016 års Vårsalong stängde i helgen efter åtta veckors visningar kunde Liljevalchs summera 83 387 besökare. Det var första gången Vårsalongen hölls utanför Djurgården.

Eftersom Liljevalchs rosa byggnad på Djurgården är stängd för grundförstärkning och renovering hölls Vårsalongen för första gången i City, högst upp i Gallerian-kvarteret med ingång från Brunkebergstorg.

Prognosen för antalet besök låg på 70 000, bland annat eftersom lokalerna i City inte kunde härbärgera lika många besökare åt gången som huset på Djurgården. Därför tycker Liljevalchschefen Mårten Castenfors att publiksiffran är enastående:

- Ett härligt äventyr är till ända och jag är mer än glad att det inte bara var jag som gillade att åka bygghiss, se Stockholm från ovan och inte minst en vårsalong av toppklass. Tack sålunda till alla våra konstnärer, besökare och AMF Fastigheter som gjorde detta gästspel till en succé!

I år visades 214 verk av 114 konstnärer eller grupper, och 129 av verken såldes. Totalt hade 2 335 ansökningar kommit in.

Vårsalongen 2017, som öppnar i slutet av januari, skall enligt planerna kunna hållas på ordinarie  plats i Carl Bergstens byggnad på Djurgården.

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs