Konstnär för en dag

Under sportlovsveckan fylls hela Stadsmuseet av kultur för barn och unga. Med Liljevalchs/Stockholm konst kan man prova på att vara konstnär för en dag.

Vecka 9 är det sportlov i Stockholm och på Stadsmuseet arrangeras KUL1415, där barn och unga kan ta del av ett stort kulturutbud och själva delta i skapandet.

Liljevalchs/Stockholm konst medverkar förstås och arrangerar tillsammans med fyra av Nordens mest spännande samtidskonstnärer en workshop för att utforska vad barn själva önskar sig när de vill ha konst. Vad vill de leka med? Var? Och vilka former önskar de sig att vila mot när de inte vill vara aktiva, utan gå undan och vara ifred?

Den 24-25 februari är det konstnärerna Samir Alj Fält och Elisabeth Billander som leder arbetet och den 26-27 Jonas Nobel och Karoline H. Larsen. Eftermiddagens drop in-workshop är öppen för alla barn och unga till och med 18 år, medan morgonens bokningsbara samlingar för barn 4-9 år gamla är fulltecknade.

Barnens önskningar och material kommer under 2015-16 att utgöra kunskapsunderlag för arbetet med offentlig konst för barn i Stockholm. Både av permanent och mer tillfälligt slag.
Resultatet av workshopen presenteras med en miniutställning på Kulturhuset eller Liljevalchs under våren. Siktet är inställt på en färdig skulptur vid någon av Stockholms badplatser till sommaren 2016.

Under veckan kommer Stadsmuseets alla våningsplan att fyllas med en rad aktiviteter, workshopar, film, musik och teater för och med barn 0-15 år. Man kan lyssna på koreansk pop eller göra sin egen film, skapa i verkstäder och ateljéer, prova streetdance och olika instrument, sjunga tillsammans med Kulturskolan eller jonglera med Clowner utan gränser.

Vuxna är också välkomna – men bara i barns sällskap. Stadens bostadsbolag (Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem) ordnar bussturer från sex olika platser till Slussen och hem igen på eftermiddagen.
Veckan avslutas på lördagen den 28 februari med en spektakulär digital graffiti-show på husets fasad - och en sprakande eldshow klockan 18.

Läs mer på KUL1415.se/KUL-huset

 

Sponsored Links : Best Buy Flyer, Staples Canada Flyer, Factory Direct Flyer, Saturn Prospekt, Media-Markt Prospekt

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Onsdag 17 oktober kl 18 seminarium i anslutning till utställningen.
Klicka för att läsa mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs