Liljevalchs Hubb till Grängesberg

Både arbete och fritid blir det i Maskinhuset i Grängesberg i sommar. Tillsammans med Bergsslagssatsningen och Ludvika kommun arrangerar Liljevalchs Hubb utställningen Industrisemester där svenska och internationella konstnärer belyser dessa begrepp.

Liljevalchs Hubb och Ludvika kommun bjuder in till vernissage av utställningen Industrisemester i Maskinhuset i Grängesberg den 18 juni kl 12–18. Liljevalchschefen Mårten Castenfors invigningstalar kl 14.

Industrisemester är en utställning om arbete och fritid och deras funktioner i ett samhälle i förändring. Vi möter här en rad svenska och internationella konstnärer som på olika sätt utforskar föreställningar kring arbete och fritid och deras samhällsbyggande, sociala och psykologiska roll.

Deltagande konstnärer är Matei Bejenaru, Chen Chieh-Jen, Kajsa Dahlberg, Ivan Melnichuk, Linnéa Sjöberg, Iris Smeds, PilviTakala, Marika Troili och Sandra Ylikangas. Med på vernissagen är Linnéa Sjöberg, Iris Smeds och Sandra Ylikangas.

Parallellt med utställningen presenteras också ett pedagogiskt program utformat i samarbete mellan curator, konstnärer och hantverkspedagog. Programmet bjuder in främst barn och unga vuxna, men även äldre besökare, att i konstens värld fundera över ämnen och frågor som har svårt att ta plats i andra rum. Vem är jag utan mitt arbete? Kan jag bli vad som helst? Varje torsdag kl. 15 blir det särskilda aktiviteter för barn, med guidad tur och pyssel.

– Vi är alla glada över detta konstnärliga projekt i Grängesberg som tar Stockholm via Liljevalchs till vackra Bergslagen och däri ett synnerligen fruktbart samarbete mellan Ludvika kommun och Bergslagssatsningen, säger samstämmigt Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, Stina Stenberg, förvaltningschef för Kultur och fritid i Ludvika kommun samt Bergslagssatsningens projektledare Marie Östblom.

Liljevalchs Hubb är en lokal för kreativa näringar med arbetsplatser för ett 30-tal yrkesverksamma konstnärer, skribenter, poeter, fotografer, musiker och filmare i Solna, norr om Stockholm. Den drivs gemensamt av kommunerna Stockholm och Solna. Sedan 2015 har man även projekt på andra platser, i vintras exempelvis på konsthallen LUDA i S:t Petersburg. Curator för Liljevalchs Hubb och dess projekt är Johan Norling.

 

Sponsored Links : Walmart Flyer, Safeway Flyer, Sobeys Flyer, Kaufland Prospekt, M&M Food Market Flyer

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs