Lyssna på Liljevalchs!

Nu är det möjligt att lyssna på artiklarna på Liljevalchs webbplats. Ett klick på den gröna lyssna-symbolen så läses texten upp.

Systemet som kallas Readspeaker finns på alla artikelsidor och fungerar automatiskt - rösten läser upp det som står på sidan just då. Det är alltså ingen inspelad uppläsning som startar när man trycker på den gröna pilen. Såväl information om nya eller avslutade utställningar som bakgrundsartiklar om hr Liljevalch själv eller byggnadens arkitektur går nu att lyssna på.

Ingen särskild utrustning behövs för användaren, bara en dator eller någon annan enhet (till exempel smartphone) med internetuppkoppling.
När man klickar på Lyssna-symbolen öppnas en spelare som genast börjar läsa. Det upplästa texten markeras samtidigt med ljudet vilket gör det lättare att följa med i texten.
När spelaren öppnas visas också en inställningsmeny där man kan ställa in talhastighet och själv avgöra om markeringen ska ske på ord- och/eller meningsnivå.

Det går också att välja att få bara en del av texten uppläst: markera avsnittet och klicka på lyssna-knappen som visas intill markeringen. Man kan välja att låta sidan skrolla automatiskt så att texten som läses är synlig hela tiden.


Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs