Nu finns ansökningsblanketten till Vårsalongen 2019

Traditionsenligt inleder Vårsalongen konståret på Liljevalchs och 2019 hoppas vi på ny rekordtillströmning till det rosa huset på Djurgården. Utställningsperioden är 25 januari–24 mars. Nu finns ansökningsblankett att ladda ner.

Under de senaste åren har Liljevalchs Vårsalong växt till ett mycket välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en stor publik. 

2018 kunde vi räkna in hela 122 146 besökare på Vårsalongen. Ett nytt rekord som bland annat berodde på att utställningen var tillbaka i det grundförstärkta och nyrenoverade huset på Djurgården. Många besökare uttryckte sin belåtenhet med detta faktum.

Vårsalongens vitalitet och lyskraft bottnar i dess bredd, i öppenheten för olika konstnärliga uttryck, i mötet mellan yngre och äldre deltagare och i blandningen professionalism och amatörism i dess bästa mening. Vi slår  upp portarna fredagen den 25 januari för en Vårsalong med allt från måleri, skulptur, foto och teckning till grafik, hantverk och installationer. 

Sista ansökningsdag är i år den 19 oktober. Möjligheten att göra en digital ansökan öppnar den 14 augusti här på www.liljevalchs.se.

Läs mer och ladda ner ansökningsblanketten här

Årets jury består av konstnärerna Helene Billgren, Susanne Vollmer och Lasse Åberg, den senare tillika museichef. Juryns ordförande är som sedvanligt Liljevalchs chef Mårten Castenfors.


Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs