Ny grafisk form för Liljevalchs

Liljevalchs meddelar med stolthet att konsthallen och vår verksamhet har fått en ny fin logotyp och grafiskt system.

Vi tar det översta högra hörnet i besittning, och vips blir den omgivande bildytan till ett L - som i Liljevalchs. Det är kommunikationsbyrån AGoodId som skapat vår nya och mycket efterlängtade profil och webb. Vi har också fått en ny färg - en fräsch och frisk grön som har hög synlighet och dessutom är en blinkning till natursköna gröna Djurgården.

Det är en stor händelse att få en ny grafisk profil för en anrik institution som Liljevalchs. Kommunikationsbyrån AGoodId har skapat en princip som både är konsekvent och tillåter full frihet för alla de konstnärliga uttryck som vår verksamhet består av. I korthet innebär det att Liljevalchs tar det övre högra hörnet i besittning i bilden eller ytan och att det omgivande fältet på ett subtilt sätt bildar ett L, som i Liljevalchs. Detta högra hörn är flexibelt i storlek och kan anpassas helt efter den aktuella verksbilden och formgivningen av exempelvis katalog, affisch, annonser och webb.

- Det är en fantastiskt väl genomarbetad princip som på en och samma gång är konsekvent och visar yttersta respekt för det konstnärliga uttrycket, säger kommunikationsansvarig Annika Hansson Wretman och konsthallschef Mårten Castenfors.

- Det är också helt briljant hur AGoodId har skapat en profil till konstinstutionen Liljevalchs som verkligen intresserar ögat, blicken - det sublima L:et som är en diskret men effektful optisk lek. Profilen känns både fräsch och slitstark, eftersom den tillåter variationer i det oändliga.

- Vårt uppdrag till AGoodId var av naturen mycket komplext. Liljevalchs är avsändaren, ramen för allt vi gör och allt vi visar i konsthallen. Sedan anlitar vi för varje utställning en noga utvald formgivare som ska matchas mot och integeras med det aktuella konstnärskapets uttryck och temperament. Det gör att vår kommunikation består av flera "lager" av konstnärliga uttryck som ska hålla ihop och bilda en enhet tillsammans med text och tilltal. AGoodIds lösning har på alla sätt infriat och överträffat våra förväntningar.

 

Sponsored Links : Freshco Flyer, Giant Tiger Flyer, Loblaws Flyer, Kaufland Prospekt, Netto Marken-Discount Angebote

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs