Prischans för modeutställningen

Liljevalchs utställning Utopian Bodies – Fashion Looks Forward har valts ut som en av tre finalister till priset Årets utställning 2015.

Det är Forum för utställare som står bakom priset. I år hade 27 utställningar anmälts för juryn att ta ställning till. Tanken är att pristagaren ska ha bidragit till utvecklandet av utställningen som medium, och hänsyn tas särskilt till dramaturgi, gestaltning, publikvänlighet och metod.

"Med flera viktiga kulturella, sociala och samhälleliga frågeställningar i grunden ledsagas besökaren i att finna möjligheter och skapa sin egna visionära framtid i denna storslagna utställning. Med fingertoppskänsla har en kreativ konstnärlig gestaltning skapats om hur mode kan användas för att skapa en hållbar framtid", lyder motiveringen till finalplatsen.

Nu röstar föreningens medlemmar fram vinnaren som presenteras på Riksförbundets Sveriges Museers vårmöte i april.
De två andra i final är MegaMind på Tekniska museet i Stockholm och Playground på Världskulturmuseet i Göteborg.

Det är åttonde gången tävlingen ordnas. 2012 tog Liljevalchs hem priset med August. En djefla utställning.

 

Sponsored Links : No Frills Flyer, Food Basics Flyer, Valu-Mart Flyer, Rexall Flyer, IGA Flyer

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs