Prischans för modeutställningen

Liljevalchs utställning Utopian Bodies – Fashion Looks Forward har valts ut som en av tre finalister till priset Årets utställning 2015.

Det är Forum för utställare som står bakom priset. I år hade 27 utställningar anmälts för juryn att ta ställning till. Tanken är att pristagaren ska ha bidragit till utvecklandet av utställningen som medium, och hänsyn tas särskilt till dramaturgi, gestaltning, publikvänlighet och metod.

"Med flera viktiga kulturella, sociala och samhälleliga frågeställningar i grunden ledsagas besökaren i att finna möjligheter och skapa sin egna visionära framtid i denna storslagna utställning. Med fingertoppskänsla har en kreativ konstnärlig gestaltning skapats om hur mode kan användas för att skapa en hållbar framtid", lyder motiveringen till finalplatsen.

Nu röstar föreningens medlemmar fram vinnaren som presenteras på Riksförbundets Sveriges Museers vårmöte i april.
De två andra i final är MegaMind på Tekniska museet i Stockholm och Playground på Världskulturmuseet i Göteborg.

Det är åttonde gången tävlingen ordnas. 2012 tog Liljevalchs hem priset med August. En djefla utställning.

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs