Rumänsk konstnär i fokus på Hubben

I augusti ordnar Liljevalchs Hubb och Rumänska kulturinstitutet tillsammans två program med den rumänske konstnären Matei Bejenaru. Programmet anknyter till temat för utställningen Industrisemester i Grängesberg.

Matei Bejenaru är en rumänsk bildkonstnär som bor och arbetar i Iasi, Rumänien. Sedan 1999 undervisar han i fotografi-och videokonst vid Konstuniversitetet i Iasi. Matei Bejenaru är grundare och har varit direktör för Periferic Biennial i Iasi mellan 1997-2008. 

I sina projekt under de senaste åren analyserar han, genom fotografi, video och performancekonst, hur formerna för ekonomisk produktion, teknisk kunskap, attityder och människors livsstilar har förändrats i postkommunistiska länder under de senaste två decennierna.

Torsdag den 11 augusti kl 18, i Liljevalch Hubbs lokaler på Industrivägen 14 i Solna, kan intresserade lyssna till ett samtal om arbete och fritid och deras samhällsbyggande, sociala och psykologiska roller i ett postindustriellt samhälle i förändring. Deltagande konstnärer är Matei Bejenaru och Marika Troili samt curatorn Johan Norling. Under kvällen visas också Bejenarus film ”Battling Inertia" som berättar om en man som drivit ett bibliotek och en poesicirkel på ett stålverk.

Samma program äger rum lördag den 13 augusti kl 14, i samband med utställningen ”Industrisemester”, som pågår på Maskinhuset till den 14 augusti. Deltagande konstnärer i utställningen är Matei Bejenaru, Chen Chieh-Jen, Ivan Melnichuk, Linnéa Sjöberg, Iris Smeds, Pilvi Takala, Marika Troili och Sandra Ylikangas.

Rumänska kulturinstitutet har tidigare samarbetat med Matei Bejenaru när man bjöd in honom till Göteborgs Internationella Konstbiennal 2013.


 

Sponsored Links : Sears Catalogue | Black Friday Flyers, Deals and Sales | Dollar Tree Hours | Staples Locations

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs