Rumänsk konstnär i fokus på Hubben

I augusti ordnar Liljevalchs Hubb och Rumänska kulturinstitutet tillsammans två program med den rumänske konstnären Matei Bejenaru. Programmet anknyter till temat för utställningen Industrisemester i Grängesberg.

Matei Bejenaru är en rumänsk bildkonstnär som bor och arbetar i Iasi, Rumänien. Sedan 1999 undervisar han i fotografi-och videokonst vid Konstuniversitetet i Iasi. Matei Bejenaru är grundare och har varit direktör för Periferic Biennial i Iasi mellan 1997-2008. 

I sina projekt under de senaste åren analyserar han, genom fotografi, video och performancekonst, hur formerna för ekonomisk produktion, teknisk kunskap, attityder och människors livsstilar har förändrats i postkommunistiska länder under de senaste två decennierna.

Torsdag den 11 augusti kl 18, i Liljevalch Hubbs lokaler på Industrivägen 14 i Solna, kan intresserade lyssna till ett samtal om arbete och fritid och deras samhällsbyggande, sociala och psykologiska roller i ett postindustriellt samhälle i förändring. Deltagande konstnärer är Matei Bejenaru och Marika Troili samt curatorn Johan Norling. Under kvällen visas också Bejenarus film ”Battling Inertia" som berättar om en man som drivit ett bibliotek och en poesicirkel på ett stålverk.

Samma program äger rum lördag den 13 augusti kl 14, i samband med utställningen ”Industrisemester”, som pågår på Maskinhuset till den 14 augusti. Deltagande konstnärer i utställningen är Matei Bejenaru, Chen Chieh-Jen, Ivan Melnichuk, Linnéa Sjöberg, Iris Smeds, Pilvi Takala, Marika Troili och Sandra Ylikangas.

Rumänska kulturinstitutet har tidigare samarbetat med Matei Bejenaru när man bjöd in honom till Göteborgs Internationella Konstbiennal 2013.


 

Sponsored Links : Sears Catalogue | Black Friday Flyers, Deals and Sales | Dollar Tree Hours | Staples Locations

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs