Samarbetet Liljevalchs/AMF prisat

Liljevalchs och AMF Fastigheters gemensamma projekt för Vårsalongen 2016 har utsetts till årets vinnande kultur- och näringslivssamarbete.

Det är organisationen Kultur & Näringsliv som delar ut Swedish Arts & Business Awards för 23:e året i rad.

– Just nu har vi uppenbarligen framgång här på Liljevalchs. Häromveckan hedrades vi med Årets utställning 2015 för modeutställningen Utopian Bodies och nu detta fina pris som tecken på konstruktivt näringslivssamarbete med AMF Fastigheter. Behöver jag säga att jag är stolt över min personal och alla vidsynta inblandade, säger en segerrusig Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs.

När Liljevalchs skulle börja renovera och grundförstärka det rosa huset på Djurgården stod Vårsalongen 2016 utan lokaler. Lösningen på problemet blev 1800 kvadratmeter utställningsyta högst uppe i AMF Fastigheters kvarter Urban Escape, mitt i den pågående ombyggnaden.

Liljevalchs fick en ny och spännande omgivning för konsten och en chans att möta en ny publik, som dessutom kunde erbjudas en sällsynt och magnifik utsikt över staden. AMF Fastigheter kunde å sin sida stärka satsningen på Urban Escape som en mötesplats för kreativitet, konst och kultur.

Vårsalongen i City pågick 12 februari–10 april och hade 83 387 besökare.

Priset delades ut av Göteborgsoperans vd Ronnie Hallgren tillsammans med Kultur & Näringslivs ordförande Magnus Lagerkvist under en prisceremoni på Swedbanks regionkontor i Göteborg. Swedbank och Göteborgsoperan vann förra året för sitt samarbete kring föreställningen ”Mobbad?”.

De två andra nominerade samarbetsprojekten var Nationalmuseum/Jernhusen samt Wenngarns slott/Sisyfos AB.

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs