Iris Smeds-retrospektiv i Hubben

På fredag den 6 mars är det vernissage i Liljevalchs Hubb i Solna. "Iris Smeds: En retrospektiv" är den första av en rad utställningar i Hubben.

En retrospektiv vänder ofta blicken mot konstnärer som själva inte är närvarande i utställningsprocessen. Avståndet i tid mellan uppkomst av verk och utställning är ofta stort. Så är dock inte fallet i "Iris Smeds: En retrospektiv". Här är konstnären själv närvarande.

Iris Smeds konstnärskap kretsar ofta kring konstens värde och identitet som handelsvara. I tidigare utställningsprojekt har hon tänjt på gränserna för vad som definierar den konstnärliga produkten för att i "Iris Smeds Total Sell-Out" 2010 gå så långt som att sälja sin karriär som konstnär.

Utställningen utforskar en utställningsmetod som både präglar och speglar en konstvärld och dess ekonomi. Genom att tänja på gränserna för vad som ryms i denna metod och samtidigt luta sig mot de pedagogiska bekvämligheter den erbjuder presenteras Iris Smeds konstnärskap för första gången i större omfattning. Hon tar också själv plats i utställningen vid flera performanceföreställningar.

 

Sponsored Links : Best Buy Flyer, Staples Canada Flyer, Factory Direct Flyer, Saturn Prospekt, Media-Markt Prospekt

 Curatorer för "Iris Smeds: En retrospektiv" är Iris Smeds och Johan Norling. I anslutning till utställningen finns en publikation med bidrag av Alida Ivanov, Lars-Erik Lappalainen och Sanna Samuelsson. 
Utställningen är öppen lördagar och söndagar kl 12–17 mellan den 7 och 22 mars. Liljevalchs Hubb ligger på Industrivägen 14 i Solna.

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs