Vårsalongen 2016 på film

Samma dag som Vårsalongen öppnar kunde hyresgäster på Micasas senior-, vård- och omsorgsboende se utställningen utan att gå hemifrån. Liljevalchs chef Mårten Castenfors guidar via film.

Förra året såg över 91 000 besökare Liljevalchs vårsalong under de nästan två månader utställningen pågick. Alla kan dock inte ta sig till konsthallen. Därför har Micasa Fastigheter och Liljevalchs, liksom förra året, filmat en 20 minuter lång visning av utställningen. 

Visningen görs av Mårten Castenfors, chef för både Stockholm konst och Liljevalchs. Från och med 12 februari, samma dag som den fysiska utställningen hade premiär, går det att se visningen av Vårsalongen på micasa.se.

– Många av våra hyresgäster är äldre eller har funktionsnedsättningar och kan inte ta sig till Liljevalchs konsthall, varken på Djurgården eller som nu i City. Konst skänker stor glädje och vi vill på detta sätt skapa en möjlighet till delaktighet, säger Maria Mannerholm, vd för Micasa Fastigheter.

Vårsalongen i City pågår till den 10 april medan Micasas visning ligger kvar.


Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs