Vårsalongen extra tidig 2017

Traditionsenligt inleder Vårsalongen konståret på Liljevalchs men nästa gång infaller våren för oss redan just efter jullovet. Eftersom grundförstärkningen av vårt hus på Djurgården fortsätter kommer Vårsalongen 2017 att öppna på Malmskillnadsgatan 32 den 11 januari 2017.

Under de senaste åren har Liljevalchs Vårsalong växt till ett stort och välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket stor publik. 2016 kunde vi räkna in hela 83 387 besökare, och detta trots att vi befann oss som konstgäster mitt i Stockholm, på taket ovan Brunkebergstorg.

Även 2017 kommer Vårsalongen att dyka upp på oväntad plats eftersom vi fortsätter att grundförstärka och renovera Liljevalchs byggnad under den aktuella perioden. I år slipper besökarna dock åka bygghiss eftersom vi disponerar 1 500 kvadratmeter i två plan med entré direkt från Malmskillnadsgatan 32 – alltså även denna gång en extremt central lokal, blott ett stenkast från Sergels torg.

Här slår vi alltså upp portarna onsdagen den 11 januari för en Vårsalong med allt från måleri, skulptur, video, foto och teckning till grafik, formgivning, hantverk och installationer. Utställningen varar till den 26 februari.

Varje år söker över 2 000 personer till Vårsalongen. Att utställningen tidigareläggs betyder förstås också att ansökningarna måste vara inne tidigare. Sista ansökningsdag är i år den 23 september. Möjligheten att göra en digital ansökan öppnar den 22 augusti här på www.liljevalchs.se.

Till juryn för 2017 års Vårsalong har Liljevalchs engagerat konstnärerna Charlotte Gyllenhammar och Ernst Billgren samt artisten Magnus Uggla. Juryns ordförande är Liljevalchs chef Mårten Castenfors.

Läs mer och ladda ner ansökningsblanketten här

 

Sponsored Links : Best Buy Flyer, Staples Canada Flyer, Factory Direct Flyer, Saturn Prospekt, Media-Markt Prospekt

Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs