Vårsalongen i city – sök senast 16 oktober!

Liljevalchs Vårsalong får ett nytt hem 2016. Denna publikfavorit flyttar till Stockholms city och introducerar utomhuskonst. Sista ansökningsdag är nu bestämd till 16 oktober.

Tidigare i år lockade Vårsalongen fler än 90 000 besökare till konsthallen på Djurgården. En siffra som inte lär minska när Liljevalchs blir en del av AMF Fastigheters storsatsning Urban Escape Stockholm. 

Anledningen till flytten är att renoveringen och utbyggnaden av Liljevalchs inleds 2016. Den nya byggnaden, ritad av Gert Wingårdh, sammanlänkas enligt planen med Carl Bergstens välkända rosa byggnad på senhösten 2017.

Urban Escape Stockholm är beläget i kvarteren kring Gallerian. Högst upp i en av byggnaderna kommer konsten att dominera hela 1 800 kvm, fördelat på två plan och en uteterrass. Det är första gången i utställningens historia som delar av materialet kommer att placeras utomhus.

Som vanligt är Vårsalongen öppen för alla över 18 år och varje person eller grupp söker med högst fem verk. Nyheten för året är alltså att det är fritt fram att söka med utomhusskulpturer eller installationer. 

Ansökningsblankett kommer att finnas i mitten av augusti, att ladda ner eller hämta. En digital ansökan kan göras från den 7 september och sista ansökningsdag är den 16 oktober.

Vårsalongen i City öppnar den 12 februari 2016 och pågår till 10 april.


Liljevalchs öppettider

Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Onsdag 17 oktober kl 18 seminarium i anslutning till utställningen.
Klicka för att läsa mer

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs