Vävutställning på Liljevalchs Hubb

I oktober blir det fokus på textil och väv på Hubben i Solna. 14–23 oktober visas utställningen "Konstruktion Dimension Rum" med vävar av Matilda Dominique.

Matilda Dominique är textilformgivare med bas i Stockholm. I augusti var hon nominerad till Formex Nova, priset för årets nordiska designer. "Med sin väv- och flätningsteknik konstruerar hon avancerade tredimensionella strukturer. Resultatet blir en helgjuten design med ett starkt arkitektoniskt uttryck", som det uttrycktes i motiveringen.

Så här beskriver hon själv sitt arbete med väven:
När jag väver ser jag på nära håll hur trådarna bildar små mönster som snillrikt hålls samman av bindningen. Vid uppförstoring tydliggörs den arkitektoniska kvaliteten. Själva tekniken, strukturen och trådarna är i fokus. Tekniken kan läsas som vävens skelett som formar och upprätthåller strukturen. Material- och färgegenskaper är vävens DNA. Jag lyfter blicken och tar strukturen till nya rum. I relation till rummet och betraktare utvärderas hur förändringar i vävens DNA påverkar upplevelsen av verket. Hur intar strukturen rummet, och hur förstås materialet i sin nya kontext?

Matilda Dominique är utbildad i Melbourne och på Textilhögskolan i Borås och har en masterexamen från Konstfack. Hon har tidigare deltagit i ett forskningsprojekt vid universitetet i Stuttgart om textila strukturer inom arkitekturen. Förutom sitt eget konstnärskap är hon också lärare i vävning, färg och form på Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

Vernissage 14 oktober kl 17-21 på Liljevalchs Hubb, Industrivägen 14 i Solna. Utställningen pågår till den 23 oktober. Öppettiderna varierar – ring 072 569 89 37 före besök.

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs

Instagram #liljevalchs

Twitter #liljevalchs