Besöksinfo

Här finns allt du behöver veta inför ditt besök på Liljevalchs. Välkommen!

Liljevalchs bygger om och till!

Från våren 2016 renoveras Liljevalchs rosa byggnad på Djurgården och en tillbyggnad uppförs bredvid. Huset är då stängt för utställningar.

Vårsalongen 2017 hålls i City

Eftersom grundförstärkningen och renoveringen inte är klar i tid för Vårsalongen 2017 kommer denna även i år att hållas på central plats i Stockholm, på Malmskillnadsgatan 32. Vårsalongen öppnar den 11 januari 2017 och varar till den 5 mars. Vernissagedagen är det öppet 13-17 och 12-15 januari 11-17. Därefter öppet måndag-torsdag kl 12-20, fredag-söndag 11-17. Allmänna presentationer kl 13 och varje öppetdag från 16 januari. Entré 20 kronor.

Ingen Ung Vårsalong 2017

Nästa år blir det ingen Ung Vårsalong på Liljevalchs att söka till. Konsthallen renoveras ännu och Vårsalongen ska för andra året i rad visas i tillfälliga lokaler i city. Av utrymmesskäl tvingas vi därför avstå den unga salongen ett år. 
Däremot ordnas en tecknarverkstad för 16-18-åringar i Gallerian 19–22 januari med efterföljande utställning från den 28 januari.
Läs mer på liljevalchs.se/unga

Besöksadress

Under renoveringen finns Liljevalchs administration på Nybrokajen 2, Blasieholmen.
Post adresseras till Liljevalchs, Box 278 06, 115 93 Stockholm.

Telefonkontakt

Liljevalchs konsthall: 08-508 31 330 

Butik

I Liljevalchs butik säljs alltid den aktuella utställningskatalogen och affisch. Här finns också ett fint utbud av presenter.

Mat och fika

Taverna Brillo står för kafédelen i Vårsalongen och deras Brillobox ligger på första våningen, bredvid butiken. Här serveras kaffe, te och juice, mackor och bullar samt sallader och lättare kalla rätter.

Presentationer

Allmänna och gratis presentationer kl 13 och kl 15 varje dag. Längd cirka 20 minuter. Start på plan 6.

Boka guide till Vårsalongen

Vårsalongen 2017 hålls på Malmskillnadsgatan 32. Det är möjligt att få egna visningar, såväl för skolor som för grupper av vuxna. 
För att boka guide till Vårsalongen 2017: Info och kontakt

Föranmälan för skolklasser

Ni som kommer med skolklasser måste föranmäla besöket till bokningsmejlen eller bokningstelefonen, även om ni inte ska ha någon guide. Om klassen ska äta matsäck under besöket måste det också anmälas i förväg. Detta gäller från den 16 januari.

Förskolor och mindre barn är välkomna även före ordinarie öppettid, från kl. 9 och framåt. Ring 08-508 31 340 (vardagar 9-12)  eller mejla bokning.liljevalchs@stockholm.se och boka!

Boka ditt evenemang

För dig som vill boka ett särskilt utformat evenemang på Liljevalchs: Info och kontakt

Fotografering tillåten (utan blixt och endast för eget bruk)

Du får vanligtvis fotografera i alla utställningar som vi visar men endast för eget bruk. (Du får inte använda blixt eller stativ.) Undantaget är om vi vid en enstaka utställning särskilt informerar om att fotografering är tillfälligt förbjuden. Det meddelas i så fall i entrén, på webbplatsen och av våra konstvärdar.

Enkla men viktiga regler

  • Det är inte tillåtet att röra vid konsten som visas.
  • Barn i alla åldrar är varmt välkomna till oss på Liljevalchs och det är deras vuxna sällskap som ansvarar för dem.
  • Barnvagnar får tas in i utställningen. 
  • Husdjur lämnas utanför konstlokalerna.

Undrar du något mer? Eller behöver mer hjälp?

Du kan alltid, när som helst fråga vår personal som du möter i kassan, butiken och i utställningssalarna om du undrar över något. Om du inför ditt besök inte hittar svaret här på webbplatsen så är du välkommen att ringa oss, 08-508 31 330. Vi hjälper dig till rätta!

Ros eller ris?

Synpunkter och klagomål kan framföras muntligen till all personal på Liljevalchs konsthall. Liljevalchs konstvärdar kan, när de tar emot synpunkter och klagomål, i vissa fall rätta till problemet. Du kan också också lämna synpunkter i skriftlig form i vår besökspärm som finns i Liljevalchs butik.

Skriftliga synpunkter och klagomål som skickas till Liljevalchs per brev besvaras med brev inom två veckor om namn och adress lämnas. E-post besvaras alltid med e-post.
E-post till Liljevalchs: info.liljevalchs@stockholm.se