Besöksinfo

Här finns allt du behöver veta inför ditt besök på Liljevalchs. Välkommen!

Liljevalchs bygger om och till!

Från våren 2016 renoveras Liljevalchs rosa byggnad på Djurgården och en tillbyggnad uppförs bredvid. Huset är då stängt för utställningar fram till början av 2017.

Sommarutställning i Galärvarvsparken

Döden – en utställning om livet heter sommarens utställning som ni hittar mitt i Galärvarvsparken. I ett grönskande landskap visar nio konstnärer verk med relation till döden, graven och minnen.

Närmaste hållplatser:
Djurgårdsbron för bussar och spårvagn nr 7, ta Galärvarvsvägen direkt till höger efter bron och sedan gångväg mot Junibacken.
Spårvagn 7 till Nordiska museet/Vasamuseet/Junibacken. Runda museet för att komma till Galärvarvsvägen.

Besöksadress

Under renoveringen finns Liljevalchs administration på Nybrokajen 2, Blasieholmen.

Post adresseras till Liljevalchs, Box 278 06, 115 93 Stockholm.

Så tar du dig enkelt till Liljevalchs

Åk till Liljevalchs på Djurgården med spårvagn, färja, buss eller bil.

Använd SL:s reseplanerare

Närmaste bilparkering heter Falkenbergsgatan.

Mer info på Stockholms Parkering

Tillgänglighet

Liljevalchs konsthall välkomnar alla besökare oavsett funktionsförmåga genom samma entré, närmare bestämt Liljevalchs huvudentré. Här har vi samlat all information om tillgängligheten i konsthallen.

Läs mer om tillgänglighet

Telefonkontakt

Liljevalchs konsthall: 08-508 31 330 

Butik

I Liljevalchs butik säljs alltid den aktuella utställningskatalogen och affisch. Här finns också ett fint utbud av presenter.

Boka ditt evenemang

För dig som vill boka ett särskilt utformat evenemang på Liljevalchs. Info och kontakt

Fotografering tillåten (utan blixt och endast för eget bruk)

Du får vanligtvis fotografera i alla utställningar som vi visar men endast för eget bruk. (Du får inte använda blixt eller stativ.) Undantaget är om vi vid en enstaka utställning särskilt informerar om att fotografering är tillfälligt förbjuden. Det meddelas i så fall i entrén, på webbplatsen och av våra konstvärdar.

Enkla men viktiga regler

  • Det är inte tillåtet att röra vid konsten som visas.
  • Barn i alla åldrar är varmt välkomna till oss på Liljevalchs och det är deras vuxna sällskap som ansvarar för dem.
  • Barnvagnar får tas in i utställningen. 
  • Husdjur lämnas utanför konstlokalerna.

Undrar du något mer? Eller behöver mer hjälp?

Du kan alltid, när som helst fråga vår personal som du möter i kassan, butiken och i utställningssalarna om du undrar över något. Om du inför ditt besök inte hittar svaret här på webbplatsen så är du välkommen att ringa oss, 08-508 31 330. Vi hjälper dig till rätta!

Ros eller ris?

Synpunkter och klagomål kan framföras muntligen till all personal på Liljevalchs konsthall. Liljevalchs konstvärdar kan, när de tar emot synpunkter och klagomål, i vissa fall rätta till problemet. Du kan också också lämna synpunkter i skriftlig form i vår besökspärm som finns i Liljevalchs butik.

Skriftliga synpunkter och klagomål som skickas till Liljevalchs per brev besvaras med brev inom två veckor om namn och adress lämnas. E-post besvaras alltid med e-post.
E-post till Liljevalchs: info.liljevalchs@stockholm.se 

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Men vi bjuder på konst ändå i sommar: Utställningen Döden – en utställning om livet visas i Galärvarvsparken 4 juni–4 september.

Liljevalchs infokiosk i utställningen har öppet varje dag kl 12-16. Här kan man få information, köpa katalog och låna hörlurar till Anna Kochs ljudverk. Varje dag kl 13 hålls en allmän visning av utställningen; övriga tider går det bra att ströva på egen hand.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs