Pressbilder

Här hämtar du Liljevalchs pressbilder.

För pressfrågor vänligen kontakta Mårten Castenfors.
För pressbilder vänligen kontakta Louise Fogelström.

Du som vill skriva eller på annat sätt rapportera om en aktuell utställning på Liljevalchs är välkommen att hämta material här. Vi har dock några regler som vi vill att du tar hänsyn till i din behandling av materialet:

  • Pressbilder som hämtas från denna sida får endast användas i samband med artiklar eller annan rapportering om den aktuella utställningen och/eller Liljevalchs konsthall.
  • Bilderna ska alltid åtföljas av angiven bildtext.
  • Bilderna får ej beskäras utan tillstånd.

Vårsalongen 2019

I år startar vi konståret den 25 januari när vi slår upp portarna till en Vårsalong med 136 deltagare som visar 254 verk.

Läs mer

Sovjetisk affischkonst

Från en unik japansk samling visar vi film- och propagandaaffischer från 20- och 30-talen, gjorda av några av tidens främsta konstnärer, däribland de svenskättade bröderna Stenberg.

12 oktober 2018 – 6 januari 2019

Läs mer

Lars Lerin

Nordens främste akvarellist Lars Lerin visar hundratalet nya verk, direkt från ateljén. 

18 maj – 9 september

Läs mer

Petra Gipp

Arkitekten Petra Gipp ställer ut gipsgjutningar i skulpturhallen. Gjutningarna är en del av boken "passage/schakt/nisch/fodring/nav – vandring" som kommer ut samma dag som utställningen öppnas. 

27 april–13 maj

Läs mer

Vårsalongen 2018

12 januari – 25 mars

Läs mer

LYUBOV – kärlek på ryska

En film av Staffan Julén och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj om kärlekens innersta materia. Det gemensamma filmprojektet är en fristående gestaltning av den belarusiska författarens kommande bok.

12 november–10 december 2017

Läs mer

Spår av ett pågående minne

I ett år har konstnären Mikael Lundberg dokumenterat all rörelse i området vid Slussen genom en inspelning gjord med en videokamera placerad uppe i Katarinahissen. Ur denna 8 760 timmar långa film har bilder skapats med avancerad digital teknik.

9 november–10 december

Läs mer

Porträtt av politiker och känt folk

På Vårsalongen 2017 deltog Camilla Holmqvist med fem teckningar av politiker och kändisar, teckningar med ett helt eget uttryck. Nu återkommer hon till Liljevalchs med en omfattande serie porträtt.

10 november–10 december

Läs mer

Fokus Finland: 3 x Aho & Soldan

Liljevalchs hyllar 100-årsjubilerande Finland och visar finskt foto från 1920-tal till 1960-tal. Det är tre pionjärer inom foto och dokumentärfilm från samma kultursläkt: Heikki Aho och Björn Soldan samt Claire Aho.

10 juni–10 september 2017

Läs mer

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs