Ladda ned högupplöst

Ser du löven för alla träd?/Lövet, trästomme

Utställningsarkitekt Martin Jämtlids trästomme som alla lövmakare använt som grund i arbetet med sitt eget löv. Plywood, 80 x 50 cm. Alla individuella löv utgör tillsammans det stora kollektiva konstverket "Ser du löven för alla träd"?
(Mer info nedan.)

"Ser du löven för alla träd" är ett kollektivt verk som visas i utställningen Hemslöjden på Liljevalchs. Tillsammans bildar de en skog i några av konsthallens salar. Alla personer som under senhösten 2011 anmälde sitt intresse för att bli lövmakare, har tilldelats en av de 2000 lövstommarna. Det enda kravet för att delta har varit lusten att göra själv - att klä, fylla, smycka, dekorera eller smycka ett löv. Långt fler personer än slöjdare, konsthantverkare och konstnärer har gjort sitt eget löv. 

Löven kommer att auktioneras ut i samarbete med Tradera och Konsumentföreningen Stockholm, till förmån för Vi-skogens plantering av träd i östra Afrika.

Foto: Martin Jämtlid

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs