Kommande utställningar & evenemang

Fokus Finland – 3 x Aho & Soldan

10 juni10 september

Liljevalchs hyllar 100-årsjubilerande Finland i sommar och visar finskt foto från 1920-tal till 1960-tal. Det är tre pionjärer inom foto och dokumentärfilm från samma kultursläkt: Heikki Aho och Björn Soldan samt Claire Aho.

Fokus Finland – 3 x Aho & Soldan

Spår av ett pågående minne

11 november10 december

I ett år har konstnären Mikael Lundberg dokumenterat all rörelse i området vid Slussen genom en inspelning gjord med en videokamera placerad uppe i Katarinahissen. Ur denna 8760 timmar långa film har bilder skapats med avancerad digital teknik.

Spår av ett pågående minne

LYUBOV – kärlek på ryska

11 november10 december

Världspremiär för en film av Staffan Julén och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj om kärlekens innersta materia. Det gemensamma filmprojektet är en fristående gestaltning av den vitryska författarens kommande bok. 


LYUBOV – kärlek på ryska

Vårsalongen 2018

12 januari25 mars 2018

Äntligen hemma! Efter ingående grundförstärkning och renovering kan Liljevalchs öppna portarna för Vårsalongen på Djurgården igen. Golven är nylagda och väggarna nystrukna men i övrigt är allt sig likt i denna klassiker.

Vårsalongen 2018

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Just nu har Liljevalchs stängt för omhängning. Öppnar igen 10 juni 2017, med en fotoutställning på Armémuseums gård.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs