Döden – en utställning om livet

4 juni4 september 2016

Från 15 juni kan de yngre besökarna själva ordna och bygga bland det material som finns i cirkeln med trädet mitt emot infokiosken.

Från och med 15 juni och fram till utställningens slut kommer det att finnas möjlighet för utställningsbesökarna att själva ordna, bygga, möblera om bland det material som finns i cirkeln med trädet mitt emot luckan i infokiosken. Fokus kommer att ligga på naturmaterial och byggandet ska ske på plats, materialet ska inte tas med därifrån.

Det är Anna-Karin Holtz, Den Pedagogiska Designbyrån och Liljevalchs konstpedagog Ulrika Hägglund som står bakom idé och produktion för projektet. En del i projektet är ett litet häfte (som en liten Pixi-bok), Bim, Kim och döden, där vi gjort text och bild som  fungerar som en guide för barn. Surikaten Bim och katten Kim går runt till de nio konstverken i utställningen, hittar en död humla och hamnar slutligen på plätten med trädet där de börjar skapa. Häftet kan hämtas gratis i infokiosken.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs