Drop in i konsthantverkstaden

27 juni7 september 2014

Barn och unga får chans att experimentera med form och konst hela sommaren.

Tälja i potatis eller sy i jeans, göra en glasmålning med fil eller bygga en labyrint, gjuta i alginat eller forma i trolldeg - på Liljevalchs finns alla chanser att prova eget skapande i sommar.

Under tiden som konsthantverksutställningen Attention: Craft visas ordnas varje öppetdag drop in-verkstad för unga i skulpturhallen. Konsthallens pedagoger finns på plats, och alla får en liten handledningsbok att ta med hem och fortsätta experimentera.
Det är fri entré för alla under 18 år så det är lätt att titta in på utställningen och hämta inspiration till egna alster i trä eller textil, lera eller papper. Material och verkstadstid är gratis, öppet kl 11-15 (verkstaden håller dock stängt måndag-fredag under veckorna 27 och 32).

Vid fyra tillfällen under sommaren ordnas också ett tvådagars craftkollo på Liljevalchs – så populärt att det redan är fulltecknat.

Det går också att boka besök för klasser eller andra barngrupper, med dels guidad visning i utställningen och dels en workshop i verkstaden där tillfälle ges att prova olika hantverksmässiga tekniker. Tid cirka 3 timmar, visning och workshop är kostnadsfria. Måndag-fredag kl 10-13 eller 12-15 (utom v 27 och 32).
Bokningar görs på 08-508 31331 eller craft.kollo@stockholm.se.

Öppettider för konsthallen i sommar:
27 juni till och med 10 augusti öppet kl 11-17 varje dag.
12 augusti till och med 7 september öppet tisdag och torsdag kl 11-19, onsdag samt fredag-söndag kl 11-17. Måndag stängt.

27 juni7 september 2014

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs