Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2010
Titel 21G
Teknik Video, 27 min.
Konstnär Sun Xun

Sun Xun (f. 1980) är en lysande efterföljare till den unga generation kinesiska konstnärer som slår igenom internationellt runt millenniumskiftet. Han tecknar, klipper och målar fram sina bildvärldar som sedan överförs till suggestiva sekvenser, till filmiska noveller. Animationernas motiv och berättelser bottnar ofta i den kinesiska kulturen, men in i de svarta rytmerna strömmar också japanska och västerländska influenser. Sun Xun är i högsta grad en kosmopolit i sitt språk som med sin fascinerande mix av natur, djur, kultur och maskiner utför en egensinnig civilisationskritik. I utställningen visas två nya verk: Beyond-ism och 21 G, som tydligt exemplifierar den mörka och poetiska gränszon i vilken Sun Xun verkar.

Se videoklippet där Sun Xun själv berättar om sitt arbete, i samband med Holland Animation Film Festival i Utrecht.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs