Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal ca 1810-15
Titel Det är hårt!
Teknik Etsning
Konstnär Francisco de Goya

Francisco de Goya (1746 - 1828) sympatiserar med upplysningens och franska revolutionens idéer om ökade medborgerliga rättigheter. Men när det storpolitiska skeendet griper in i Spaniens öde innebär det svåra slitningar mellan olika lojaliteter för konstnären. Ett blodigt gerillakrig rasar i landet och skakad av händelserna börjar Goya 1810 att arbeta med plåtarna till en svit grafiska blad. Med stark närvarokänsla berättar bilderna med titeln Krigets fasor om fientligheter mellan bönder och franska soldater - och militärer som avrättar civila eller överfaller kvinnor är återkommande motiv. Men Goya blundar inte heller för den spanska lantbefolkningens våldsamhet. Kriget som mänskligt vanvett är det genomgående temat.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs