Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 1981
Titel En hemlighet
Teknik Olja på duk
Konstnär Petter Zennström

Petter Zennström (f. 1945) arbetar parallellt med måleri och med svartvita bilder. I träsnitt och skrapkartonger är han en hårdslående satirisk bildmakare som gisslar förtryck och missförhållanden. I måleriet tar våldet oftast form i mer ickeföreställande motiv, som ibland lämnat det traditionella tavelformatet och i stället är utsågade i plywood till emblematiska ansikten eller figurer. Det är ett kroppsligt, köttigt måleri, där de olika delarna skär och hugger in i varandra. Färgen är fet och glödande som magma och kan få nästan vilken form som helst att se ut som om den fått sin ytterhud avflådd. Ja, även om bildytan är helt fylld av ett ornamentalt mönster liknar målningen kanske mest av allt en sorts mardrömslik tortyr.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs