Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2011
Titel GG
Teknik C-print
Konstnär Hans Jörgen Johansen

Hans Jörgen Johansen (f. 1961) tar hjälp av naturens åldringsprocess för att skapa sin egen dunkla värld. Utgångspunkten är väl tillslutna stora lådor i vilka nogsamt arrangerade livsmedel är satta i förruttnelse. Resultatet av processen förevigas och blir till landskapsfotografier. Konstnären rör sig mellan högt och lågt, mellan lån från en exklusiv kommersiell kultur, mellan blod och aska. Bilderna är ödsliga, vackra och besatta och i dem genomgår naturen en storslagen metamorfos: en återfödelse. Framför denna fiktiva värld står vi i vår egen begrundan inför frågan: vad är det egentligen vi ser i dessa ruckade mönster av konstnärlig skapad natur, är det månne en vision om hur vi behandlar vår egen sköra planet?

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs