Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2011
Titel Utan titel
Teknik Scenografisk installation
Konstnär Roj Friberg

Allt sedan 1970-talet har Roj Friberg (f. 1934) med ett roterande suddgummi raderat sig fram genom grafit och fransk terpentin till teckningar som ger en ödesmättad bild av vår tillvaro. Spelplats för hans utslängda och skräckfyllda gestalter är en framtida undergångsvision: den utbrända staden där allt tycks befinna sig i förruttnelse under en outhärdligt brännande sol. I verkens raserade byggnader och ödelagda salonger möter vi konsekvensen av vårt handlande. Naket och smärtsamt i en egensinnig barock och surrealistisk värld, men också med uppsåt att sätta fingret på politisk förljugenhet. I utställningen bygger Friberg sin egen sal av mörker; ett drama i aska för de brända och förödda.

Hör Roj Friberg själv berätta om sina verk i en intervju i P4 Halland inspelad i mars 2009:

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=1673450&t=154

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs