Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2008
Titel MONUMENT
Teknik Dubbelsidiga elektroniska skyltar
Konstnär Jenny Holzer

Jenny Holzer (f. 1950) framträder under 1970-talet med korta sentenser om krig, arbete och kärlek. De sprids i form av klisterlappar och flygblad på gator och torg för att på 1980-talet ta sig över till reklamskyltar och vidare in i monumentala projektioner i stadsmiljö och färgstarka LED-installationer. De senaste åren har konstnären använt sig av de handlingar om USAs krigsföring som gjorts tillgängliga för allmänheten. I Torso, i blåslagen färgskala, förmedlas autentiska brottsstycken från rapporter om enskilda soldaters brott och straff i Mellanöstern, och i de avlidna soldaternas handflator ser vi våra egna handavtryck. Holzer visar med en nästan hallucinatorisk intensitet på en officiellt sanktionerad grymhet, lika fasansfull som absurd.

Se videoklippet där Jenny Holzer själv berättar om programmeringen av hennes LED-installationer, 2009. Tack till www.art21.org

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs