Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 1994
Titel Ornamental Despair (Painting for Ian Curtis) copied from 'Asteroid Hunters' by Chris Foss
Teknik Olja på duk moterad på pannå
Konstnär Glenn Brown

Glenn Brown (f. 1966) gör förvandlingsnummer av bilder som redan existerar. Förlagorna till målningarna hämtas både från populärkulturen och från konsthistorien. Brown återger bilden, ibland en exakt avbildning av originalet och ibland en blandning av olika bilder, förändrar skalan och ersätter exempelvis förlagans tryckfärg med minutiöst detaljerade och fina penseldrag i olja. I utställningen är det Chris Foss och Angus McKies science fiction-illustrationer som är förlagor till Browns virtuosa målningar. Den dystopiska men också visionära stämningen förstärks av konstnärens dedikation till det brittiska bandet Joy Divisions sångare och låtskrivare Ian Curtis som begick självmord (1956 - 1980).

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs