Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2007
Titel PALMS, FINGERS & FINGERTIPS 000395
Teknik Olja på duk
Konstnär Jenny Holzer

Jenny Holzer (f. 1950) framträder under 1970-talet med korta sentenser om krig, arbete och kärlek. De sprids i form av klisterlappar och flygblad på gator och torg för att på 1980-talet ta sig över till reklamskyltar och vidare in i monumentala projektioner i stadsmiljö och färgstarka LED-installationer. De senaste åren har konstnären använt sig av de handlingar om USAs krigsföring som gjorts tillgängliga för allmänheten. I Torso, i blåslagen färgskala, förmedlas autentiska brottsstycken från rapporter om enskilda soldaters brott och straff i Mellanöstern, och i de avlidna soldaternas handflator ser vi våra egna handavtryck. Holzer visar med en nästan hallucinatorisk intensitet på en officiellt sanktionerad grymhet, lika fasansfull som absurd.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs