Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2009
Titel Rorschach am Abend vom Wasser gesichtet
Teknik Olja på duk
Konstnär Ulrik Samuelson

Ulrik Samuelson (f. 1935) blir på 1960-talet allt mer skeptiskt till den konventionella rollen av bildmakare, och uppfattningen att konst bör utgöras av en viss typ av traditionella objekt. Han lämnar för lång tid framöver måleriets tavelformat för att i stället skapa större scenografiska helheter. Samuelson har dramatiserat ett rum särskilt för utställningen Helvete. Här ingår bland annat två nya målningar och detaljer från tidigare installationer. Blindfönstret och de två guldtäckena är spelpjäser som åter laddas med betydelse i samspel med andra delar och med helheten. I rummet möter vi trolsk naturromantik tätt sammanvävd med pessimistisk kulturkritik, med andra ord en stämning och en hållning som bär Samuelsons tydliga signatur.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs