Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 2008
Titel Ryamatta, Sverige (Brevkort, NSB: God Helg. 1930-tal)
Teknik Ull-, lingarn och brevkort
Konstnär Ann Böttcher

Människans sätt att göra ideologi av naturen tycks vara det övergripande, och omfångsrika, temat för Ann Böttcher (f. 1973). Utgångspunkten för hennes verk är ett vykort som gavs ut av en svensk nazistgrupp på 1930-talet: en tafatt framställning av ett skogslandskap med skyldrande svarta granar i förgrunden och med solen strålande som ett hakkors mot blå himmel. Naturmotivet har vävts upp till en ryamatta som placerats på ett lågt podium. Med sina extremt långa och grova trådar ger mattan ett slående intryck av risig skogs- eller mossmark. Själva hakkorset har inte vävts upp, utan finns där som ett tomrum att gräva fram, likt ett fornfynd ur mossen, en överraskande vit fläck i motivet - det förträngda förflutna.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs