Helvete

1 oktober 20118 januari 2012

Årtal 1992-2009
Titel Utan titel/Ohne Titel (Kontakt/ Kontakt)
Teknik Silvergelatinfotografi
Konstnär Maria Miesenberger

Hör Maria Miesenberger själv berätta om sin fotografiska serie Sverige/Schweden för Radio P4:s Björn Jansson i en inspelning från april 2010.

I sin fotografiska serie Sverige/Schweden bearbetar Maria Miesenberger (f. 1965) amatörfoton från familjealbumet och den egna barndomen. Vi känner nog alla igen scenerna där barn och föräldrar är förevigade i grupp eller ensamma, men som här manipulerats av konstnären. Bakgrunderna - natur eller hemmiljö - har gjorts så oskarpa och urblekta att de förlorar sig i ett anonymt töcken. De avbildade personerna har anonymiserats och reducerats till silhuetter, medan ansikten, blickar, kroppar och kläder blivit till frusna skuggor i motiven. Melankolin är ständigt närvarande, doften av tid som flytt, svärtan som påminnelse om det försvinnande in i glömskan som väntar oss alla.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs