Hemslöjden på Liljevalchs

6 juni2 september 2012

Djupare eller tunnare, totalkontroll eller systematisk slump, långsamhetens lov eller det sekundsnabba...

Passionen för själva tillverkningsprocessen förenar de allra flesta slöjdare. Många söker sig också likt djärva äventyrare till den yttersta gränsen för vad som är möjligt - om det nu alls finns en gräns. De specialiserar sig, fördjupar sig och utmanar sig själva, tekniken och materialet.

Går det att svarva i risgryn och tändstickor? Ja. Är det funktionellt? Nej. Svarvnings- specialisterna är inte inriktade på att göra funktionella föremål utan går i gång på att utmana tekniken och sig själva.

Vissa slöjdare intresserar sig för hastighet, slump eller dimensioner. Andra ägnar sig istället åt millimeternoggrannhet, konsten att ha fullkomlig kontroll över de mest komplicerade tekniker och moment.

Och för några slöjdare är föremålen i sig snarast en biprodukt av en passion för ett helt annat område.

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning. 27 april kl. 11.00 öppnar utställningen med Petra Gipp. Öppet tisdag–söndag kl 11.00–17.00 till och med 13 maj. Måndagar samt 1 maj stängt. Fri entré.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs