Hemslöjden på Liljevalchs

6 juni2 september 2012

Djupare eller tunnare, totalkontroll eller systematisk slump, långsamhetens lov eller det sekundsnabba...

Passionen för själva tillverkningsprocessen förenar de allra flesta slöjdare. Många söker sig också likt djärva äventyrare till den yttersta gränsen för vad som är möjligt - om det nu alls finns en gräns. De specialiserar sig, fördjupar sig och utmanar sig själva, tekniken och materialet.

Går det att svarva i risgryn och tändstickor? Ja. Är det funktionellt? Nej. Svarvnings- specialisterna är inte inriktade på att göra funktionella föremål utan går i gång på att utmana tekniken och sig själva.

Vissa slöjdare intresserar sig för hastighet, slump eller dimensioner. Andra ägnar sig istället åt millimeternoggrannhet, konsten att ha fullkomlig kontroll över de mest komplicerade tekniker och moment.

Och för några slöjdare är föremålen i sig snarast en biprodukt av en passion för ett helt annat område.

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs