Hemslöjden på Liljevalchs

6 juni2 september 2012

Kärlek kan uttryckas på många sätt. Ibland är ord överflödiga men handlingar – slöjdandet – allt.

Lyssna till en förälskad människas bultande hjärta.

I alla tider har människor ägnat tid och möda, tanke och omsorg åt att själva tillverka föremål till dem som de tycker om. Kort sagt handlar det om gåvor som vi lägger ned hela vårt hjärta och vår själ i.

I rummet visas kärleksgåvor som utväxlats mellan personer som lever tillsammans och samtidigt är slöjdare, och ömsint slöjdade presenter från vuxna till barn. Här finns också vänskaps- och kärleksgåvor tillverkade av barnen i Slöjdklubbar för åldergruppen 7 - 14 år. Och gåvor av andra kärleksfulla slöjdare i hela landet.

Men kärlekens slöjd handlar självklart inte bara om föremål som tillverkas av en person för att sedan överräckas till en älskad medmänniska. Hjärtan som ristas in i en björkstam är ett klassiskt exempel. Ett annat är hopslingrade initialer - monogram - som broderas, målas eller karvas in i på redan tillverkade föremål. Och ett lite nyare och allt populärare uttryck för samhörighet är hänglåset, fastknäppt på ett broräcke.

 

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs