Hemslöjden på Liljevalchs

6 juni2 september 2012

Möt det lokalproducerade och förnyelsebara där den trygga ullen har huvudrollen, tätt följd av skinn, experiment med rep och ett stråk av blått...

Här visas hållbar form och användning av flera olika material. Kläder, smycken och inredning i naturens egen färgskala - allt bearbetat på ett ekologiskt hänsynsfullt sätt.

Ull är ett smart material. Den isolerar både mot värme och kyla, har hög elasticitet, värmer även i blött tillstånd och har en fuktupptagningsförmåga som är dubbelt så hög som bomullens. Och de redan så fantastiska egenskaperna hos ullen blir ännu mer funktionella när den förädlas till plagg. Kläder av ylle är dessutom självrengörande och behöver sällan tvättas, bara vädras.

I rummet finns också skinn som har garvats i en lag gjord på bark, liksom exempel på ny användning av gammalt kunnande inom repslageriet: Rep av halm, papper och återvunna trasor blir bland annat stolsitsar.

Sist men inte minst, en installation med den gamla kulturväxten vejde - örten som färgar blått!

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs på Djurgården har stängt för renovering. Konsthallen öppnar igen i november med tre utställningar.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs