Hemslöjden på Liljevalchs

6 juni2 september 2012

Möt det lokalproducerade och förnyelsebara där den trygga ullen har huvudrollen, tätt följd av skinn, experiment med rep och ett stråk av blått...

Här visas hållbar form och användning av flera olika material. Kläder, smycken och inredning i naturens egen färgskala - allt bearbetat på ett ekologiskt hänsynsfullt sätt.

Ull är ett smart material. Den isolerar både mot värme och kyla, har hög elasticitet, värmer även i blött tillstånd och har en fuktupptagningsförmåga som är dubbelt så hög som bomullens. Och de redan så fantastiska egenskaperna hos ullen blir ännu mer funktionella när den förädlas till plagg. Kläder av ylle är dessutom självrengörande och behöver sällan tvättas, bara vädras.

I rummet finns också skinn som har garvats i en lag gjord på bark, liksom exempel på ny användning av gammalt kunnande inom repslageriet: Rep av halm, papper och återvunna trasor blir bland annat stolsitsar.

Sist men inte minst, en installation med den gamla kulturväxten vejde - örten som färgar blått!

 

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs