Home Sweet Home

27 juni15 september 2013

”Jag gillar rum som liksom ger mig ett slag i bröstet, och inte för att det hänger en fin målning på väggen”, sade Joseph Holtzman, ad, vd och chefredaktör för det originella inredningsmagasinet Nest. 

Det har beskrivits som ”tidskriften där fashionabla London- och Parisinteriörer möter igloos och fängelseceller på lika villkor” och utkom med 26 nummer från 1997 till 2004. 

Nest var en kakofoni av visuella excesser och oraffinerad typografi signerad Holtzman, en självlärd inredningsdesigner och stylist som helt utan erfarenhet av tidningsutgivning gett sig in mediebranschen. 

Nest jobbade utifrån teman som ”besatthet” och ”individualitet” och gjorde sig snabbt känd som tidskriften som visade de exceptionella och ovanliga miljöerna som ingen annan visade. Det kunde lika gärna handla om ett tonårsrum med Farrah Fawcett-affischer som om ett hemma hos-reportage hos en 40-årig blöjälskare. Efter 2004 gick Holtzman under jorden i sin hyperdekorerade New York-lägenhet. Nu återstår bara Facebookgruppen Nest där människor frågar varandra var man kan få tag i gamla nummer av tidskriften.

Text: Annica Kvint

Nestentusiaster på webben: Här en bland flera som ger dig chansen att titta närmare på Nest.


Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs