Konsten och staden. Om offentlig konst i stadsmiljö.

23 april 11:002 juni 17:00 2013

Plats: Liljevalchs första och största sal, räknat från entrén.

En fotografisk utställning om offentlig konst i Stockholm med internationella utblickar och öppna frågor om vår gemensamma konst i stadsrummet.

Läs mer

Utställningen är ett samarbete mellan Liljevalchs, Stockholm konst och fotografen Mats Liliequist med syftet att rikta ljuset mot allas vår konst och stadsmiljö. Fotografierna visar offentlig konst från Stockholm, Chicago, Los Angeles, New York, Paris och London.

I utställningen kan du ta del av exempel från arbetsprocessen bakom stockholmarnas konst, botanisera i svenska och internationella publikationer om offentliga verk och få veta mer om enprocentsregeln som gör konsten i Stockholm möjlig.

Sist men inte minst kan du delta i Stockholm konsts kostnadsfria kvällsevenemang med konstnärer och andra yrkesgrupper som arbetar med allas vår offentliga konst. Kika på Liljevalchs webbplats för alla info!

PS. Enprocentsregeln fyller 50 just i år. Den klubbades igenom av stadens politiker 1963 och innebär att en procent vid ny-, om- och tillbyggnad i Stockholm stad ska avsättas för konstnärlig gestaltning.

Ordinarie entréavgift (förutom de kostnadsfria kvällsevenemangen) som dessutom inkluderar Jens Assurs utställning Africa is a Great Country i Liljevalchs i övriga salar.

Om fotografen Mats Liliequist

Mats Liliequist är född 1982 och bosatt i Stockholm. Med en bakgrund som assistent åt ett flertal namnkunniga modefotografer, både i Sverige och utomlands, fotograferar han sedan ett antal år tillbaka merparten av den offentliga konst som Stockholm konst arbetar med och för.

Utställningen består av ett urval av de bilder som tillkommit på uppdrag av Stockholm konst och av fotografier som Mats Liliequist arbetat med under perioder i London, Paris, Los Angeles, San Francisco, Chicago och New York.

23 april 11:002 juni 17:00 2013

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs