Lars Lerin

18 maj9 september 2018

I maj intar Lars Lerin Liljevalchs alla salar med hundratalet nya verk, direkt från ateljén. Han har arbetat i fyra år med denna utställning i sikte. 


Lars Lerin har de senaste åren befäst sin position som en av Sveriges mest älskade konstnärer. Det blir timslånga köer till hans utställningar och hans medverkan i olika tv-program har fått miljonpublik. 2016 fick han Kristallen-priset som årets tv-personlighet. 

Han räknas som Nordens främsta akvarellist men arbetar också i andra tekniker. Förutom utställningar på gallerier och museer i Sverige, Norden, Frankrifke, Tyskland och USA, har han gett ut ett femtiotal böcker med text och bilder. Här berättar han om möten och miljöer från sina många resor men också om livet på hemmaplan. 

Lars Lerin är född 1954 i värmländska Munkfors, där han också växte upp. Han har studerat på Gerlesborgsskolan och Konsthögskolan Valand i Göteborg. Numera bor han på Hammarö utanför Karlstad. I Karlstad ligger också konstmuseet Sandgrund Lars Lerin, invigt 2012, där hans verk visas.

På Liljevalchs möter vi hans allvar, värme och snille i ett för publiken överraskande monumentalt format.


18 maj9 september 2018

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs