Porträtt av politiker och känt folk

10 november10 december 2017

På Vårsalongen 2017 deltog Camilla Holmqvist med fem teckningar av politiker och kändisar. Nu återkommer hon till Liljevalchs med en omfattande serie porträtt.

Camilla Holmqvist är född 1966 och arbetar sedan 1999 på ateljé Inuti Lilla Essingen, en daglig verksamhet med konstnärlig inriktning för personer med stöd enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). 

Hon arbetar helst med bilder i serier, där tekniken kan vara broderi, teckning, akvarell eller grafik. Hon broderade t ex en serie skotrar som visades på Sundsvalls museum 2010. Hennes teckningar har ett helt eget uttryck.

Porträtt tyckte hon först var för svårt men en dag såg hon en reporter på tv och bestämde sig för att pröva på att göra porträtt. Sen kom ett självporträtt och efter det började hon också göra några porträtt av politiker.
Handledaren Jan Albert Carlsson föreslog att hon skulle prova med att göra torrnålsgrafik som hon sedan kunde bearbeta vidare med färgpennor (monotyper).

- Jag är intresserad av politik och följer aktuella händelser på tv. Jag tycker att det är viktigt att människor med särskilda behov får den hjälp de behöver och att det är politikernas uppgift att se till att det blir så, säger Camilla Holmqvist. 

I en serie bilder har hon här på sitt egensinniga sätt porträtterat politiker och därtill ett galleri av kända personer; serien fick namnet ”Politiker ställs mot väggen, i panelen kända personer".

Inuti började som ett konstprojekt under kulturhuvudstadsåret 1998. Från 2001 är det en daglig verksamhet med flera ateljéer i centrala Stockholm. Det finns ett internationellt nätverk av verksamheter runt om i världen som har inspirerat och som den svenska organisationen samarbetar med.
Inuti-konstnärerna har olika funktionsvariationer som ger dem rätt till LSS. Syftet är att var och en skall få arbeta med det hen är bra på och utvecklas i sin egen takt. 

10 november10 december 2017

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs