Seminarium om mode

19 oktober 2015

På måndag den 19 oktober är det dags för det första seminariet på Liljevalchs med anknytning till de teman som behandlas på Utopian Fashion. Då handlar det om tankarna bakom modeutställningen.

Seminariet har rubriken "Människans förhållande och förhållningssätt till mode". Vad ligger bakom utställningen "Utopian Bodies - Fashion looks forward". Hur kom den till och vad vill den tillföra publiken?

I ett samtal mellan utställningens kurator, Sofia Hedman-Martynova, professor Elizabeth Wilson, författare till förordet i katalogen och Ingrid Giertz-Mårtenson, modehistoriker och kvällens moderator, diskuteras nutidsmänniskans och samhällets förhållande till mode i form av de olika teman som behandlas i utställningen.

Start kl 19.00, konsthallen är öppen från 18.15 för dem som först vill se utställningen. ​Biljetter à 120 kr kan köpas i kassan på Liljevalchs från 13 oktober.

19 oktober 2015

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs