Situation Sthlm 20 år

2130 augusti 2015

I augusti 2015 har Situation Sthlm funnits i 20 år. I skulpturhallen på Liljevalchs visas ett antal av fotografen Joel Nilssons porträtt av tidningens säljare.

En ny tidning kommer ut sista onsdagen varje månad. Och har gjort det -  månad efter månad, år efter år.
Ett lokalt månadsmagasin, en långsam berättelse om Stockholm och situationen här, som säljs på gatorna i staden av hemlösa människor. Ett lokalt månadsmagain, en långsam berättelse om Stockholm och situationen här. Ett magasin som säljs på gatorna i staden av hemlösa människor.

Genom åren har tidningen belönats med både Svenska PEN-klubbens Bernspris och Publicistklubbens stora pris. Varje månad säljs den i närmare 34 000 exemplar och har uppemot 150 000 läsare.
För att uppmärksamma de 20 åren på gatorna i Stockholm visar Situation Sthlm och fotograf Joel Nilsson ett urval porträtt han har tagit av ett antal av de hemlösa människor du genom åren köpt tidningen av. Eller gått förbi.

Utställningen i skulpturhallen pågår 21-30 augusti och har tillkommit med stöd av SBAB, Kulturtavlorna och tryckeri Strokirk-Landströms tryckeri.
Joel Nilsson och fotografkollegan Henric Lindsten arbetar tillsammans sedan 2013. Med bakgrund på en rad stora dagstidningar tar de nu gemensamt uppdrag för magasin, kundtidningar och företag.

2130 augusti 2015

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs