Ung Vårsalong 2012

14 februari25 mars 2012

I år är det femte året i rad som Liljevalchs anordnar Ung Vårsalong. Det är en yngre och mindre upplaga av den stora Vårsalongen och visas en trappa ned i konsthallen. Ta chansen att se framtidens konstnärer, filmare, konsthantverkare och formgivare – eller vad det kan tänkas bli av de unga deltagarna. Och kom ihåg var du såg dem först!

Ungdomar från Stockholms län söker till utställningen, och deras verk granskas och väljs ut av en jury. Den här gången fick Liljevalchs in 191 bidrag av 143 tjejer och 41 killar samt sju grupper. De sökande kom från 27 olika skolor. 45 konstverk är utvalda till utställningen och deltagarna består av 31 tjejer och 12 killar samt 2 grupper. Tillsammans representerar de 16 skolor:

Cybergymnasiet
Danderyds gymnasium
Franska Skolan
Fredrika Bremergymnasierna
Hersby gymnasium
Kulturama gymnasium
Kungstensgymnasiet
Nacka gymnasium
Rodengymnasiet
Solna gymnasium
Södra Latins gymnasium
Täby Enskilda gymnasium
Vackstanäsgymnasiet
Värmdö gymnasium
Ärvingeskolan
Östra Reals gymnasium

Juryn för Ung Vårsalong 2012 bestod av Liljevalchs konstpedagog Ulrika Hägglund, utställningskoordinator Louise Fogelström och ansvarig utställningstekniker Mårten Åhsberg som också är verksam konstnär. Liljevalchs chef Mårten Castenfors höll som vanligt sin vakande hand över det hela.

Det som skiljer Ung Vårsalong från den stora Vårsalongen är att inget av verken som visas i utställningen är till salu. Vi tänker oss nämligen att ungdomarna själva bäst avgör vad som ska ske med verken efter utställningens slut.

14 februari25 mars 2012

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs