Ung Vårsalong 2014

11 februari23 mars 2014

49 ambitiösa ungdomar är nu klara för Ung Vårsalong som öppnar på tisdag 11 februari.

Läs mer

Som vanligt blev juryn imponerad av de antagnas berättarlust och av att se de personliga nedslagen i allehanda material.
Totalt antal sökande till den unga vårsalongen var 126, där tjejerna utgjorde tre fjärdedelar. När antagningen var klar var 33 tjejer och 16 killar utvalda.
Inbjudan gick ut till 16-17-åringar i ett 90-tal gymnasieskolor i Stockholms län.

Det finns många tillfällen till möten i denna utställning - flera har valt att göra porträtt. Här finns "Grandma" med skjutvapen, Hives-sångaren Howlin Pelle Almqvist i intarsia, en ungdomlig "Mormor då" och ett Håkan Hellström-kollage.
Garn som sinnrikt snurrats kring en grund av spikrader bildar ett ovanligt kvinnoporträtt i gråskalor.
Djuren är förstås närvarande, allt från en liten liten gorilla till en krabba i stengods. Och ”Kungen bär hundhuvud” berättar vad vi ser, en välvuxen hund i full galauniform.

Att många lagt ner mycket tid och engagemang på sina bidrag förstår man lätt. En upphovsman påpekar att han lagt ner mer än 60 arbetstimmar med världens minsta bläckpenna (udden är 0,03 mm) på sin "Labyrint".
Godis är ett aktuellt material här liksom i "stora" vårsalongen. ”Sweetest city” är ett kvarter byggt av geléhallon, skumfigurer, lakrits och nonstop.
I korgen under en röd ballong hukar en liten svart figur. Är det kanske hen som utropar verkets titel ”Palauk manęs", "Vänta på mig" (för övrigt en sång av den litauiske artisten Vytautas Šiškauskas)?
På utställningen finns exempel på akryl, akvarell, tryck, tusch, teckning, skulptur... men bara en film, ”Notes”, en koncentrerad berättelse full av mystiska meddelanden på klisterlappar.

11 februari23 mars 2014

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs