Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Vårsalongen 2011 är över. Men fortfarande kan du besöka vårsalongswebben där du kan läsa den text som varje deltagare skrivit, eller låtit skriva, om sig och konsten. Klicka på en av bilderna så kommer du till konstnärens sida. Och klicka på alla!

Läs mer

Om Vårsalongen 2011

I år sökte 2037 personer och grupper till Vårsalongen 2011. Totalt är 131 av dem antagna till utställningen med sammanlagt 255 verk. De antagna består av 70 kvinnor och 61 män. Den yngsta deltagaren är 18 år och den äldsta 86 år.

Medelåldern bland utställarna är 40 år och den mest populära konstnärliga tekniken är måleri följt av fotografi. Vårsalongens deltagare kommer från hela landet, från Nybrostrand i söder till Burträsk i norr.

Årets jury - konstkritiker och kulturredaktörer

Juryn som gjort urvalet till Vårsalongen 2011 har denna gång hämtats från konstkritiken och kulturredaktionerna: Konsthistorikern, kritikern och författaren Thomas Millroth från Skåne, kritikern och författaren Ingela Lind samt kulturredaktören, litteraturkritikern och musikern Martin Aagård, båda huvudsakligen verksamma i Stockholm. Representant från Liljevalchs, tillika juryordförande, är konsthallschef Mårten Castenfors.

Utställningskatalogen

Katalogen kostar 50 kr och har, precis som allt övrigt grafiskt material, formgivits av Clara Terne. Den innehåller som vanligt deltagarnas namn, samtliga verkstitlar, tillhörande nummer och pris. Här berättar varje jurymedlem dessutom kort om juryarbetet. Med andra ord, katalogen en informativ guide för varje besökare på Vårsalongen och särskilt för den som tänker sig att köpa ett verk.

Presentation av Vårsalongen två gånger dagligen

Liljevalchs konstvärd berättar om Vårsalongen 2011 två gånger varje dag
kl. 12.15 och kl. 14.30. Ingen förbokning eller extra kostnad förutom entréavgiften.

Obs. Inga visningar hålls under utställningens första och sista helg.

Vårsalongswebben

På Liljevalchs webbplats www.liljevalchs.se  har vi lagt upp ett verk av varje deltagare och erbjudit alla att själva skriva kort om sitt eget verk och/eller verksamhet. Verken på webben är kopplade till Facebook så att det finns all möjlighet för stolta vänner, släkt och kollegor att "gilla" och ge respons. Gå in på www.liljevalchs.se/utstallningar  Eller ge respons direkt i utställningen genom att rikta din smartphone mot QR-koderna på verksskyltarna.

 

28 januari3 april 2011

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs