Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 97. Home Treatment. It Took Him Ten Years to Find a Perfect Spot.
Teknik Akryl, blyerts på duk

Vi lever i ett konsumtions- och trendfixerat samhälle där sociala normer och status spelar en stor roll.

I mitt senaste projekt ”Insider knowledge” (Insiderkunskaper) utforskar jag olika inrednings- och livsstilar, vilka som ger mest status samt vilka sociala grupper som representerar särskilda stilar generellt.

Vi har olika sociala normer samt förväntningar på oss själva och andra, beroende på var vi bor och vilken socialgrupp vi tillhör, samt på vilken status vi har.

Jag konstruerar en scen med fiktiva aktörer och använder bilder från populära inredningstidskrifter som bakgrund för den skapade situationen. Det som intresserar mig är vad som kunde ha hänt i det arrangerade rummet. Jag går under en yta, bryter en stillhet och berättar en påhittad historia utan början eller slut. Som utgångspunkt använder jag ofta citat från olika artiklar.

Arkitektur skapar identitet och tillhörighet, konstruktioner som både är beroende av genus och sexualitet. Arkitektur påverkar oss lika mycket som vi påverkar arkitektur.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppettider för Vårsalongen från 25 januari:
Måndag 11.00–17.00, fri entré
Tisdag–torsdag 11.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. 
Presentation av utställningen ca 20 minuter varje dag kl 12 och 15.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst tre stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs