Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 51. Escape to Reality 2
Teknik Fotografi, silikonmonterat på plexiglas

Ann Eringstam är född 1977 i Växjö och avslutade sin magisterexamen vid Högskolan för fotografi i Göteborg år 2006. Idag bor och verkar hon i Göteborg.

Eringstam har ställt ut flera gånger i Sverige både i grupp och separat, bland annat på Kulturhuset i Stockholm, Hasselblad Center, Göteborgs Konsthall, Stadsgalleriet i Halmstad, Mjellby Konstmuseum och Örebro Konsthall. Detta är tredje gången hon medverkar på Vårsalongen. Tidigare år var 2008 och 2007.

Bilderna på Vårsalongen 2011 kommer från serien Escape to Reality. I denna serie fokuserar Eringstam på de roller vi tar på grund av vår kultur, hur vi har uppfostrats och mediernas påverkan på våra liv. Bilderna visar en konstgjord verklighet fylld med symbolik och stereotypa bilder som illustrerar hur vi med hjälp av en stark vilja kan bryta invanda rutiner och mönster.

Eringstam använder scouter som en symbol för pojken som tidigt i livet formas in i roller som är svåra att bryta sig ur, till exempel könsroller och yrkesval. I Escape to Reality försöker scouterna ta sig från en konstgjord värld till en annan verklighet.

Eringstam skapade bilderna till Escape to Reality i Grez-sur-Loing i Frankrike under ett ateljéstipendium som hon fick av Hasselbladstiftelsen. Fotografierna är tagna både i och utanför hennes studio och har sedan lagts samman digitalt till en enda komposition. Bilderna är silikonmonterade på plexiglas.

www.anneringstam.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Ordinarie öppettider i konsthallen t o m den 10 december:
Tisdag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Måndag stängt (utom vid seminarier)

Filmen "LYUBOV - kärlek på ryska" visas tisdag–torsdag 12.30, 15.30 och 18.00, fredag–lördag kl 12.30 och 15.00 och söndag kl 13.00
Biobiljetter kan köpas i kassan på Liljevalchs eller på www.tickster.com

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs