Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 173. Brandscape no name-tröja
Teknik Videoinstallation, loop, 17 min

I LOVE följt av ett stiliserat hjärta är en av västvärldens största populärkulturella symboler. Då man ser symbolen tänker de flesta antagligen på New York, men symbolen finns idag på t-shirts, muggar och i otaliga reklamkampanjer för olika platser runt om i världen.

Den grafiske designern Milton Glaser skapade symbolen på 1970-talet för New York som då storsatsade på turism. Att öka en plats attraktivitet genom bilder och olika former av konst och kultur är idag en vanlig metod i strategisk planering.

Jag använder gärna repetitioner och loopning av bilder och objekt för att undersöka hur platser representeras. Hur uppfattar vi egentligen det som visas fram som specifikt för en plats och hur påverkar det oss då en plats marknadsförs genom våra aktiviteter? Med mitt verk Brandscape no name - tröja vill jag fokusera på klädesplagget, materialet, tiden, skalan, upprepningen och rörelsen i stället för representationen av en specifik plats.

Jag arbetar med video, text, objekt och foto.

Detta är inte en planering - heter min nyligen avslutade blogg som rymmer mina observationer och iakttagelser omkring bland annat temaparker, strategisk platsmarknadsföring och mätningar av kultur. Man kan se bloggen som fragmentariska spår i mitt sökande efter förståelse av olika manus i vårt dagliga liv. Manus skapade inom stadsplanering, fysisk planering och kulturell planering.

noplanning.wordpress.com
annelienilsson.net

Farhult 20 januari 2011
Annelie Nilsson

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning från den 10 september. Helgen den 20–23 september hålls mässan Grand Antiques Art & Design i konsthallen. 
Öppettider 
Torsdag 11.00–20.00
Fredag och lördag 11.00–18.00
Söndag 11.00–17.00

Entré 150 kr, under 20 år gratis. 

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs