Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 173. Brandscape no name-tröja
Teknik Videoinstallation, loop, 17 min

I LOVE följt av ett stiliserat hjärta är en av västvärldens största populärkulturella symboler. Då man ser symbolen tänker de flesta antagligen på New York, men symbolen finns idag på t-shirts, muggar och i otaliga reklamkampanjer för olika platser runt om i världen.

Den grafiske designern Milton Glaser skapade symbolen på 1970-talet för New York som då storsatsade på turism. Att öka en plats attraktivitet genom bilder och olika former av konst och kultur är idag en vanlig metod i strategisk planering.

Jag använder gärna repetitioner och loopning av bilder och objekt för att undersöka hur platser representeras. Hur uppfattar vi egentligen det som visas fram som specifikt för en plats och hur påverkar det oss då en plats marknadsförs genom våra aktiviteter? Med mitt verk Brandscape no name - tröja vill jag fokusera på klädesplagget, materialet, tiden, skalan, upprepningen och rörelsen i stället för representationen av en specifik plats.

Jag arbetar med video, text, objekt och foto.

Detta är inte en planering - heter min nyligen avslutade blogg som rymmer mina observationer och iakttagelser omkring bland annat temaparker, strategisk platsmarknadsföring och mätningar av kultur. Man kan se bloggen som fragmentariska spår i mitt sökande efter förståelse av olika manus i vårt dagliga liv. Manus skapade inom stadsplanering, fysisk planering och kulturell planering.

noplanning.wordpress.com
annelienilsson.net

Farhult 20 januari 2011
Annelie Nilsson

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Öppet under Vårsalongen 2018 12 januari–25 mars:
Måndag–torsdag 12.00–20.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 40 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.
Allmän presentation 13.00 och 15.00 varje dag.

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september:
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag till söndag 11.00–17.00.
Stängt midsommarhelgen fredag 22–söndag 24 juni.
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs