Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 154. Nostalgi: Resväskan - Dansbandet - Lillhärdal
Teknik Akryl på duk, tre delar, ljudloop

Installationen ”Nostalgi” består av tre målningar samt musiken, ”Där björkarna susa” med Jailbird Singers.

Det är en berättelse ur barnets perspektiv. Om glädje. Om sorg. Om förundran inför världen. Om drömmar och förhoppningar. Och om musiken, som fanns där, lika närvarande som känslorna.

En solig vårdag, när jag målade under en skuggande platan i Chateauneuf de Grasse, där jag i ett par år målade med vännerna i Le Hangar, Centre des Arts, fanns den plötsligt där på duken, den första bilden. Den var lika oväntad som välkommen. Och fler stod på tur. Barnets iver att berätta var överraskande. Det var en skatt som uppenbarades. Så skör och så vacker.

Jag är i grunden en berättare. Har arbetat större delen av mitt liv med kommunikation i ord och bild, men först på senare år i konstnärlig form. För att fånga bilderna, som gömmer sig väl, tar jag hjälp av meditation och yoga. Nya bilder hamnar på servetter och papperslappar. När jag sedan överför bilden på duken, vill jag gärna jämföra det med att arbeta med scenografi. Varje detalj har sin givna roll. Men, det återstår för betraktaren att göra sin egen tolkning. Min förhoppning är att målningarna ska förmedla en unik berättelse och en sällsam upplevelse till betraktaren.

Min erfarenhet är högst blygsam. Jag har målat i några år. Har gått kortare utbildningar i Sverige, i Frankrike och på Malta. Jag har förmånen att ha vänner som är konstnärer och som frikostigt delar med sig av sina kunskaper och inte minst uppmuntran. I föreningen Le Hangar, Centre des Arts har jag fått viktiga redskap för att utveckla mitt måleri.

Jag föddes i Stockholm 1955 men är uppvuxen i Örebro. Bosatte mig i Stockholm i vuxen ålder. Har bott i Frankrike några år. För närvarande bor jag på Malta.

Målningarna är gjorda i akrylfärg och kinesiskt bläck på duk, 60 x 60 cm

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs håller stängt för omhängning.
Utställningen Sovjetisk affischkonst öppnar den 12 oktober med följande öppettider:
Måndag 11.00–17.00
Tisdag och torsdag 11.00–20.00
Onsdag samt fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.


Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs