Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 204. Befrielsen
Teknik Akryl, olja på pannå

Om de verk som visas

De fyra fåtöljerna/stolarna utgör en arena, en skådeplats för inre och yttre skeenden; företeelser inifrån fåtöljerna själva och utifrån kommande.

1. ”Autoincineration” (självföraskning). Ända till början av 1900-talet var man inom läkarvetenskapen övertygad om att en människa plötsligt kunde alstra så mycket värme inombords att hon brann upp och blev en askhög. Detta har nu hänt med den tidningsläsande personen.

2.”Självförbränning”. Här rör det sig om en person som har rökt alldeles för många cigaretter. Har kanske lagt brinnande fimpar i fåtöljen med ett flertal rykande hål som följd. Eller varför finns det flera hål? Har fåtöljen själv reagerat?

3.”Befrielsen”. Fåtöljen har fått nog. Innanmätet tränger ut. Hela fåtöljen vill lämna tavlan och rulla bort på sina små hjul.

4.”Varslad-friställd?” Mannen har blivit varslad och kanske omplacerad. Hans pärmar och kontorsmaterial transporteras bort. Han vill inte, utan håller sig helt och hållet fast vid sin stol. Kanske bäst så?

Arbetssätt

Jag strävar efter en skenbar, lite försåtlig noggrannhet och realism. Jag är intresserad av ”fenomenologi”. Kanske en biprodukt av mitt yrke som neurolog. Elektricitet och rörmokeri är inspirerande. Detaljer intresserar mig mest. Kanske en viss närsynthet. Jag strävar från enkelhet mot allt större komplexitet. Men det är motivet som driver bilden.

Bakgrund

Född i Stockholm 1939. Bosatt i Stocksund. Jag är neurolog vid Karolinska sjukhuset.

Har alltid tecknat. Haft separatutställning på Galleri Hellman. Deltagit i ett flertal jurybedömda utställningar.

Har målat olja/akryl sedan 2004. Deltagit i målerikurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän, Studiefrämjandet i Stockholm och nu sedan två år på Edsvik konstskola i Sollentuna.

Stocksund i januari 2011
Charlotte Sachs
sachs.charlotte@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs