Vårsalongen 2011

28 januari3 april 2011

Titel 103. Winterstory
Teknik Broderi

I mina broderier ligger tiden som en osynlig stärkande faktor inbäddad i verken. Att brodera är ju i sig ett konstnärligt uttryck som genom att göra anspråk på tiden går sin egen väg i en omgivning där prioriteten ligger på snabbhet.

Broderiet bär på en lång tradition och historia, samtidigt som alla möjligheter att skapa nytt finns inom tekniken. Genom stygnen kan jag hitta tonen i en flyktig rörelse, och under flera lager av färg och tyg på ytan fördjupas tidstanken. Broderiet tar mig in i andra världar där sagan är sann och viktig och kan blanda sig med det som händer i den påtagliga verkligheten runt omkring. Med en poetisk ton vill jag låta stygnen tala.

I broderiet Winterstory sitter Odens korpar Hugin och Munin, just hemkomna från en flygtur och diskuterar det de sett. I bilden finns både dåtid och nutid, och vintern har kommit och löven har fallit och trädens bär lyser röda i det frostvita landskapet. Månen och stjärnorna är uppe och skymtar bakom skogen. Ett jonglerande björndjur har dröjt sig kvar efter en föreställning hos ett cirkussällskap och låter sina bollar flyga över ytan. Några småfåglar går fram till den gyllene tronen för att lyssna och ta del av nyheterna.

Se fler broderier på Vårsalongen eller på www.emmajonsson.se

Utställningar & Evenemang

Förköp till Lars Lerin

Förutom att man som vanligt kan köpa biljetter i kassan på Liljevalchs, går det att förköpa biljetter till önskad dag under sommarens utställning med Lars Lerin. 
Förköp kan endast göras digitalt. Biljetten gäller hela dagen.​

Liljevalchs öppettider

Öppet under Lerin-utställningen 18 maj–9 september: 
Måndag–torsdag 10.00–18.00
Fredag–söndag 11.00–17.00
Entré 80 kr, under 18 år gratis. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag-torsdag kl 11.00, 14.00 och 16.00, fredag-söndag kl 12.00 och 15.00. 

Cafè Blå Porten har stängt för renovering och öppnar våren 2019. Ett tillfälligt café finns i Liljevalchs skulpturhall.

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs